Total Pageviews

Sunday, 26 June 2011

sesuatu yang mampu membuatku tersenyum...

sekadar berkongsi dengan teman-teman...
lelaki dan perempuan tidak boleh berkwn rapat...akan wujud sesuatu di antara mereka...percayalah...terutama bagi golongan perempuan yang berhati lembut dan mudah tersentuh...berhati-hati ketika berada di situasi ini...hihihi...saling mengingati di antara satu sama lain...


Berikut antara petikan yang buatkan aku tersenyum. Aku terfikir, kenapakah aku tetiba tersenyum setelah membacanya…

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”


---------------------------->>>>>>mgkin ini yang akan terjadi ble rapat2 sgt...huhuhu....so berhati-hatilah...hihihi
ok....hrap maaf ye...sgala kekurangan adalah daripada diri sy sndiri...yang baiknya hanyalah dtg dari ALLAH swt......

1 comment:

  1. Saya pun pernah hampir2 terjebak macam nie. Tapi demi pelajaran semua tu tolak tepi dulu~

    ReplyDelete